Jeśli chcesz być na bieżąco z nowościami, promocjami, produktami, zapisz się do newslettera!
Producent
Rozmiar ostrza
Cena brutto
-
od
do
39,00 zł
Cena netto: 31,71 zł
39,98 zł
Cena regularna:
42,00 zł
Cena netto: 32,50 zł
44,28 zł
Cena regularna:
46,00 zł
Cena netto: 36,00 zł
40,00 zł
Cena netto: 32,52 zł
40,00 zł
Cena regularna:
43,00 zł
Cena netto: 32,52 zł
44,28 zł
Cena regularna:
47,00 zł
Cena netto: 36,00 zł
41,00 zł
Cena netto: 33,33 zł
41,00 zł
Cena netto: 33,33 zł
41,00 zł
Cena netto: 33,33 zł
44,00 zł
Cena netto: 35,77 zł
44,00 zł
Cena netto: 35,77 zł
44,00 zł
Cena netto: 35,77 zł
70,00 zł
Cena netto: 56,91 zł
Nawet najlepszy kucharz nie poradzi sobie bez profesjonalnych narzędzi. Zwłaszcza przy krojeniu mięsa. Trybowniki półelastyczne powinny więc znaleźć się u każdego, kto chce przygotować pyszne, ale też dobrze prezentujące się potrawy. Odpowiedni nóż pomoże uzyskać wymagany efekt podczas ćwiartowania.
Czym wyróżniają się trybowniki półelastyczne?
Ostrza tego typu zostały zaprojektowane z myślą o oddzielaniu świeżego mięsa od kości oraz skórowania. Nazywane są nierzadko nożami rzeźniczymi. Mają one ostry, zwężający się szpic wykonany z różnych rodzajów stali (np. nierdzewnej, chromowo-molibdenowej, hartowanej), którego długość nie przekracza kilkunastu centymetrów. Do tego dochodzi niewielkie wybrzuszenie pomiędzy trzonem a ostrzem, co ułatwia pracę z trybownikiem półelastycznym.
Prezentowane modele są rozwiązaniem pośrednim. Łączą w sobie zalety noży całkowicie sztywnych i bardzo elastycznych. Dzięki temu użytkownik sprawuje większą kontrolę nad trybownikiem, choć nie umożliwia tak precyzyjnego nakłuwania mięsa. Tę niedogodność rekompensuje jednak zakrzywionym ostrzem.
Półelastyczne noże wykorzystuje się więc podczas usuwania kości, tłuszczu oraz ścięgien.
czytaj więcej
Który półelastyczny trybownik wybrać?
Na naszą ofertę składają się produkty pochodzące od uznanych marek. To liderzy w branży, którzy są znani ze swojego przywiązania do jakości i detali. Ich trybowniki znajdą wobec tego zastosowanie w profesjonalnych punktach gastronomicznych czy masarniach, a nawet w zwykłych domach.
Każde z ostrzy różni się sposobem wykonania, długością, rodzajem rękojeści lub kolorem, a także wynikającą z nich ceną. Wszystkie łączy zaś wykorzystanie wysokogatunkowych, higienicznych materiałów. Znalezienie odpowiedniego dla danego użytkownika półelastycznego noża jest w związku z tym bardzo proste. Wystarczy zaznajomić się z cechami szczególnymi danego produktu, jak np. antypoślizgowym uchwytem czy 15-centymetrowym ostrzem, i na tej podstawie dokonać zakupu.
Zapraszamy do kontaktu telefonicznego lub mailowego, aby uzyskać pomoc w wyborze półelastycznych trybowników.