Jeśli chcesz być na bieżąco z nowościami, promocjami, produktami, zapisz się do newslettera!
39,00 zł
Cena regularna:
42,00 zł
Cena netto: 31,71 zł
43,00 zł
Cena regularna:
46,00 zł
Cena netto: 34,96 zł
53,00 zł
Cena netto: 43,09 zł
Trybowniki szerokie
Rozbiórka mięsa, jego filetowanie czy skórowanie to zaledwie niektóre z wielu czynności wykonywanych w masarniach, czy ubojniach. Zadania te usprawniają specjalnie wyprofilowane noże, określane jako trybowniki szerokie. W tej kategorii oferujemy solidnie wykonane, zaprojektowane z myślą o profesjonalnej pracy w zakładach mięsnych narzędzia. Szeroki wybór pozwala perfekcyjnie dopasować sprzęt do indywidualnych zastosowań oraz potrzeb każdego operatora.
Czym jest trybownik szeroki?
Specjalistyczne noże do trybowania charakteryzują się odpowiednim wyprofilowaniem elementu tnącego, który niemal zawsze jest mocno zakrzywiony, co ułatwia rzeźnikowi sprawne operowanie. Ostrze trybowników szerokich ma minimum kilka centymetrów rozpiętości u swojej podstawy i mocno zwęża się ku górze. Taki kształt umożliwia uzyskiwanie pełnego zakresu ruchu w trakcie pracy, co znacznie ułatwia oprawianie mięs.
czytaj więcej
Jak wybrać szeroki trybownik do mięsa?
W przypadku narzędzi do trybowania kluczowy jest m.in. odpowiedni materiał wykonana ostrza. Najwyższej klasy szerokie trybowniki, np. produkty dostępne w naszym sklepie marek Dick czy Polkars, posiadają sekcję tnącą wykonaną z wysokowęglowej stali nierdzewnej o odpowiednio dużej twardości. Ostrzone laserowo, umożliwiają niezwykle dokładną, a przy tym szybką obróbkę tusz.
Elementem, na który również warto zwrócić uwagę, jest rękojeść. W dobrej jakości nożach rzeźnickich wyprodukowana jest ona z antypoślizgowych materiałów, dzięki czemu nie wyślizguje się z dłoni podczas pracy. Równie istotne jest właściwe wyprofilowanie rączki, która powinna umożliwiać pewny chwyt oraz pozostawiać wystarczająco dużo miejsca na kciuk.
Dlaczego warto sięgnąć po szerokie trybowniki ze sklepu Centrum Higieny?
Dostępne w naszej ofercie produkty do trybowania, podobnie jak tasaki czy noże ubojowe, to wysokiej klasy narzędzia przeznaczone do specjalistycznych zadań w rzeźniach i zakładach mięsnych. Szeroki trybownik to gwarancja szybkiego, bezpiecznego i precyzyjnego oddzielania mięsa od kości, skórowania czy filetowania. Zapraszamy do zapoznania się z pełną ofertą Centrum Higieny obejmującą m.in. markowe akcesoria masarskie, niezawodne aparaty ubojowe czy szeroki asortyment noży do wszystkich rodzajów produktów spożywczych.