ZADZWOŃ I ZAMÓW!:

513 738 037 (pon.-pt. 8.00-15.00)


» przeczytaj wszystkie opinie

Producenci
Nóż do filetowania Giesser 2275 18 - 18 cm wygięty czarny Nóż do filetowania Giesser 2275 18 - 18 cm wygięty czarny
Producent: GIESSER
Cena brutto: 58,00 zł (netto: 47,15 zł )
zobacz więcej
Nóż do filetowania Giesser 2275 21 - 21 cm wygięty czarny Nóż do filetowania Giesser 2275 21 - 21 cm wygięty czarny
Producent: GIESSER
Cena brutto: 64,00 zł (netto: 52,03 zł )
zobacz więcej
Nóż do filetowania Giesser 2275 21 - 21 cm wygięty niebieski Nóż do filetowania Giesser 2275 21 - 21 cm wygięty niebieski
Producent: GIESSER
Cena brutto: 64,00 zł (netto: 52,03 zł )
zobacz więcej
Nóż do filetowania Giesser 2277 PP 21 - 21 cm wygięty żółty Nóż do filetowania Giesser 2277 PP 21 - 21 cm wygięty żółty
Producent: GIESSER
Cena brutto: 64,00 zł (netto: 52,03 zł )
zobacz więcej
Nóż do filetowania Giesser 2285 18 - 18 cm prosty czarny Nóż do filetowania Giesser 2285 18 - 18 cm prosty czarny
Producent: GIESSER
Cena brutto: 46,00 zł (netto: 37,40 zł )
zobacz więcej
Nóż do filetowania Giesser 2285 21 - 21 cm prosty czarny Nóż do filetowania Giesser 2285 21 - 21 cm prosty czarny
Producent: GIESSER
Cena brutto: 53,00 zł (netto: 43,09 zł )
zobacz więcej
Nóż do filetowania Giesser 2285 21 - 21 cm prosty niebieski Nóż do filetowania Giesser 2285 21 - 21 cm prosty niebieski
Producent: GIESSER
Cena brutto: 53,00 zł (netto: 43,09 zł )
zobacz więcej
Nóż do filetowania Victorinox 5.3763.20 cm Nóż do filetowania Victorinox 5.3763.20 cm
Producent: VICTORINOX
Cena brutto: 89,00 zł (netto: 72,36 zł )
szt.
zobacz więcej
Nóż do łososia Victorinox 5.4623.30 cm Nóż do łososia Victorinox 5.4623.30 cm
Producent: VICTORINOX
Cena brutto: 198,00 zł (netto: 160,98 zł )
szt.
zobacz więcej

Spis treści:

Nóź do filetowania ryb

Jaki jest nóż do filetowania ryby?

Czym się różni nóż kuchenny do filetowania ryb od zwykłego noża kuchennego?

Nóż do filetowania – zalety, wady, rodzaje

Noże do filetowania – sprzedaż i cena

Sklep internetowy Centrum Higieny – oferta, opinie i koszt asortymentu

 

Nóź do filetowania ryb

Marzysz o świeżej rybie przygotowanej wprost na grilla? Filecie z kurczaka o odpowiedniej wielkości? Filetowanie mięsa czy ryb to nie lada wyzwanie dla kucharza – amatora. Wymaga nie tylko umiejętności, ale również precyzji. Ważny jest także nóż do filetowania, który ułatwi pracę. Jaki nóż do filetowania wybrać? Podpowiadamy, czym się kierować przy wyborze odpowiedniego sprzętu.

 

Czytaj więcej

Jaki jest nóż do filetowania ryby?

Nóż do filetowania cechuje się dużą giętkością ostrza. Sam sztylet powinien mieć długość od 15 cm do 25 cm oraz ostry czubek. Nóż do filetowania ryb jest również stosunkowo wąski. Rękojeść powinna być wyprofilowana i wykonana z materiału zapewniającego pewny chwyt i odpornego na ślizganie.

 

Czym się różni nóż kuchenny do filetowania ryb od zwykłego noża kuchennego?

Nóż do filetowania ryb jest przede wszystkim bardziej giętki i ostry od zwykłego noża. Wynika to z konieczności przecięcia surowego mięsa, usunięcia skóry oraz wycinania ości. Natomiast zwykły nóż kuchenny cechuje się większą twardością i szerokością ostrza. Należy pamiętać, aby nie używać noża do filetowania do innych prac kuchennych, ze względu na jego właściwości oraz trzymać poza zasięgiem małych dzieci. Aby uniknąć niepotrzebnych skaleczeń, warto zakupić specjalne rękawice do pracy przy filetowaniu.

 

Nóż do filetowania – zalety, wady, rodzaje

Podstawowa zaleta noży do filetowania wynika z ich przeznaczenia. Są specjalistycznym sprzętem, który poradzi sobie z przecięciem mięsa, usunięciem kości, skóry, czy ości. Posiadają wygodną w użytkowaniu rękojeść, odporną na pracę przy mokrym produkcie oraz ostrze ze stali nierdzewnej, które przetrwa długie lata.

Do wad noży do filetowania należy zaliczyć ich ostrość, która rodzi niebezpieczeństwo urazów podczas nieumiejętnego użytkowania. Dodatkowo cecha ta stwarza pokusę do korzystania z noża niezgodnego z przeznaczeniem. Na rynku dostępnych jest wiele rodzajów noży do filetowania, od takich ze składanym ostrzem do elektrycznych ostrzy. Przy wyborze noża dla siebie warto zastanowić się, do czego i jak często będzie nam potrzebny. Nie ma potrzeby kupować elektrycznego noża do filetowania, jeżeli okazjonalnie przygotowujemy rybę, natomiast nie warto wybierać składanego noża, jeśli samodzielnie nie łowimy ryb. Nóż do filetowania jest inwestycją na lata, warto więc dokonać przemyślanego wyboru.

 

Noże do filetowania – sprzedaż i cena

Cena noży do filetowania jest uzależniona nie tylko od jakości wykonania, użytych materiałów, czy marki, ale również od rodzaju sprzętu. Ceny zaczynają się od kilkunastu złotych i sięgają cen na poziomie setek złotych. Do użytku domowego nie jest wymagany zakup noża z najwyższej półki cenowej, ale nie warto sięgać po ten najtańszy. Ostrze ma być przedłużeniem ręki i nie powinno wymagać użycia dużej siły, dlatego warto sięgać po sprzęt sklepów, które oferują najwyższą jakość i gwarancje na swój asortyment. Dodatkowym atutem będzie sprzedaż prowadzona przez Internet, która umożliwia dogłębną analizę dostępnych narzędzi, a w razie nietrafionych zakupów – szybki zwrot produktu i pieniędzy.

 

Sklep internetowy Centrum Higieny – oferta, opinie i koszt asortymentu

Szeroki asortyment noży do filetowania posiada w swojej ofercie sklep internetowy Centrum Higieny. Koszt poszczególnych produktów mieści się w średniej półce cenowej, od 46 zł brutto do 198 zł brutto za nóż dedykowany do łososia. Wysoka jakość oferowanych produktów, pozytywne opinie klientów oraz odznaczenie Rzetelnej Firmy sprawiają, że zakupy w sklepie internetowym Centrum Higieny są bezpieczne i owocne nawet dla wymagających klientów.

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl