Jeśli chcesz być na bieżąco z nowościami, promocjami, produktami, zapisz się do newslettera!
58,20 zł
47,32 zł
1 075,00 zł
873,98 zł
369,50 zł
300,41 zł
Producent
Rozmiar ostrza
Cena brutto
-
od
do
Nóż masarski Polkars nr 07 - 17,5 cm
Profesjonalny nóż masarski POLKARS nr 07 o długości ostrza 17,5 cm. Rękojeść wykonana z antypoślizgowego tworzywa. Ostrze wykonane z wysokowęglowej stali nierdzewnej o optymalnej twardości 55-57 HRc. Nóż ma szerokie zastosowanie w przemyśle mięsnym.
Dostępne kolory: niebieski, żółty, czerwony, czarny.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż masarski Polkars nr 08 - 17,5 cm
Profesjonalny nóż masarski POLKARS nr 08 o długości ostrza 17,5 cm. Rękojeść wykonana z antypoślizgowego tworzywa. Ostrze wykonane z wysokowęglowej stali nierdzewnej o optymalnej twardości 55-57 HRc. Nóż ma szerokie zastosowanie w przemyśle mięsnym.
Dostępne kolory: niebieski, żółty, czerwony, czarny.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż kuchenny Polkars nr 45 - 9 cm
Nóż kuchenny POLKARS nr 45 o długości ostrza 9 cm. Rękojeść wykonana z antypoślizgowego tworzywa. Ostrze wykonane z wysokowęglowej stali nierdzewnej o optymalnej twardości 55-57 HRc. Nóż ma szerokie zastosowanie w przemyśle mięsnym.
Dostępne kolory: czarny
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż masarski Polkars nr 02 - 15 cm
Profesjonalny nóż masarski POLKARS nr 02 o długości ostrza 15 cm. Rękojeść wykonana z antypoślizgowego tworzywa. Ostrze wykonane z wysokowęglowej stali nierdzewnej o optymalnej twardości 55-57 HRc. Nóż ma szerokie zastosowanie w przemyśle mięsnym.
Dostępne kolory: niebieski, żółty, czerwony, czarny.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż masarski Polkars nr 05 - 17,5 cm
Profesjonalny nóż masarski POLKARS nr 05 o długości ostrza 17,5 cm. Rękojeść wykonana z antypoślizgowego tworzywa. Ostrze wykonane z wysokowęglowej stali nierdzewnej o optymalnej twardości 55-57 HRc. Nóż ma szerokie zastosowanie w przemyśle mięsnym.
Dostępne kolory: niebieski, żółty, czerwony, czarny.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż masarski Polkars nr 13 - 15 cm
Profesjonalny nóż masarski POLKARS nr 13 o długości ostrza 15 cm. Rękojeść wykonana z antypoślizgowego tworzywa. Ostrze wykonane z wysokowęglowej stali nierdzewnej o optymalnej twardości 55-57 HRc. Nóż ma szerokie zastosowanie w przemyśle mięsnym.
Dostępne kolory: niebieski, żółty, czerwony, czarny.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż masarski Polkars nr 15 - 20 cm
Profesjonalny nóż masarski POLKARS nr 15 o długości ostrza 20 cm. Rękojeść wykonana z antypoślizgowego tworzywa. Ostrze wykonane z wysokowęglowej stali nierdzewnej o optymalnej twardości 55-57 HRc. Nóż ma szerokie zastosowanie w przemyśle mięsnym. D
Dostępne kolory: niebieski, żółty, czerwony, czarny.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż masarski Polkars nr 16 - 15 cm wygięty półelastyczny
Profesjonalny nóż masarski POLKARS nr 16 o długości ostrza 15 cm. Rękojeść wykonana z antypoślizgowego tworzywa. Ostrze wygięte, półelastyczne, wykonane z wysokowęglowej stali nierdzewnej o optymalnej twardości 55-57 HRc. Nóż ma szerokie zastosowanie w przemyśle mięsnym.
Dostępne kolory: niebieski, żółty, czerwony, czarny.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż masarski Polkars nr 17 - 12,5 cm wygięty elastyczny
Profesjonalny nóż masarski POLKARS nr 17 o długości ostrza 12,5 cm. Rękojeść wykonana z antypoślizgowego tworzywa. Ostrze elastyczne, wygięte, wykonane z wysokowęglowej stali nierdzewnej o optymalnej twardości 55-57 HRc. Nóż ma szerokie zastosowanie w przemyśle mięsnym.
Dostępne kolory: niebieski, żółty, czerwony, czarny.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż masarski Polkars nr 17 - 12,5 cm wygięty półelastyczny
Profesjonalny nóż masarski POLKARS nr 17 o długości ostrza 12,5 cm. Rękojeść wykonana z antypoślizgowego tworzywa. Ostrze półelastyczne, wygięte, wykonane z wysokowęglowej stali nierdzewnej o optymalnej twardości 55-57 HRc. Nóż ma szerokie zastosowanie w przemyśle mięsnym.
Dostępne kolory: niebieski, żółty, czerwony, czarny.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż masarski Polkars nr 17 - 12,5 cm wygięty twardy
Profesjonalny nóż masarski POLKARS nr 17 o długości ostrza 12,5 cm. Rękojeść wykonana z antypoślizgowego tworzywa. Ostrze twarde, wygięte, wykonane z wysokowęglowej stali nierdzewnej o optymalnej twardości 55-57 HRc. Nóż ma szerokie zastosowanie w przemyśle mięsnym.
Dostępne kolory: niebieski, żółty, czerwony, czarny.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż rzeźniczy Polkars nr 01 - 12,5 cm
Profesjonalny nóż rzeźniczy POLKARS nr 01 o długości ostrza 12,5 cm. Rękojeść wykonana z antypoślizgowego tworzywa. Ostrze wykonane z wysokowęglowej stali nierdzewnej o optymalnej twardości 55-57 HRc. Nóż ma szerokie zastosowanie w przemyśle mięsnym.
Dostępne kolory: niebieski, żółty, czerwony, czarny.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż rzeźniczy Polkars nr 31 - 14 cm
Profesjonalny nóż rzeźniczy POLKARS nr 31 o długości ostrza 14 cm. Rękojeść wykonana z antypoślizgowego tworzywa. Ostrze wykonane z wysokowęglowej stali nierdzewnej o optymalnej twardości 55-57 HRc. Nóż ma szerokie zastosowanie w przemyśle mięsnym.
Dostępne kolory: czarny
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż rzeźniczy Polkars nr 33 - 21 cm
Profesjonalny nóż rzeźniczy POLKARS nr 33 o długości ostrza 21 cm. Rękojeść wykonana z antypoślizgowego tworzywa. Ostrze wykonane z wysokowęglowej stali nierdzewnej o optymalnej twardości 55-57 HRc. Nóż ma szerokie zastosowanie w przemyśle mięsnym.
Dostępne kolory: niebieski, żółty, czerwony, czarny.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż rzeźniczy Polkars nr 44 - 25 cm
Profesjonalny nóż rzeźniczy POLKARS nr 44 o długości ostrza 25 cm. Rękojeść wykonana z antypoślizgowego tworzywa. Ostrze wykonane z wysokowęglowej stali nierdzewnej o optymalnej twardości 55-57 HRc. Nóż ma szerokie zastosowanie w przemyśle mięsnym.
Dostępne kolory: czarny
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Spis treści:
Profesjonalne noże masarskie – noże Polkars
Noże masarskie Polkars i noże rzeźnicze Polkars – podobieństwa i różnice
Sprzedaż noży masarskich – jaki jest ich koszt?
Sklep internetowy Centrum Higieny – oferta, ceny i opinie
Wraz z rozwojem społecznym, wzrosła świadomość ludzi na temat zdrowego odżywiania. Specjaliści przestrzegają przed szkodliwymi substancjami, które dodawane są do produktów spożywczych, mogących wywołać poważne choroby. W związku z tym pasjonaci zdrowego odżywiania oraz osoby świadome zagrożeń coraz częściej postanawiają samodzielnie przygotować niektóre wyroby – przede wszystkim wędliny. Niezbędny jest jednak odpowiedni sprzęt. Przed podobnym problemem stoją również producenci wyrobów mięsnych. Jaki jest podstawowy sprzęt masarski? Podpowiadamy, jak wybrać najlepsze przybory.
Branża przemysłu mięsnego jest wąska i specyficzna, wobec tego producentów sprzętu rzeźniczego jest stosunkowo niewielu. Jednym z najbardziej rozpoznawalnych jest Polkars – największy w Polsce wytwórca narzędzi do przetwórstwa mięsnego. Noże Polkars cechuje wysoka jakość i staranność wykonania, wynikająca z nowoczesnej technologii produkcji oraz kontroli na każdym etapie fabrykacji. Dodatkowo narzędzia posiadają atesty niezbędne przy kontakcie z żywnością. O doświadczeniu firmy Polkars świadczy długoletnia relacja z wieloma hurtowniami, sklepami internetowymi oraz producentami wyrobów mięsnych. Podstawowymi cechami noży masarskich i rzeźniczych są wytrzymałość, trwałość i wygoda. Ostrze nie powinno być zbyt długie i tępe, aby nie zrobić sobie krzywdy. Natomiast rękojeść najlepiej, aby wykonana była z materiału antypoślizgowego o ergonomicznym kształcie. Nie warto kupować noży tanich, wyginających się po kilku użyciach. Ze względu na etapy obróbki mięsa, noże dzielimy na: - do trybowania – służące do oddzielenia kości od mięsa, przecięcie mniejszych kostek, - do skórowania – niezbędne przy oddzieleniu skóry od mięsa, - do krojenia – służące do podziału mięsa na mniejsze elementy oraz oddzielenie go od tłuszczu, - uniwersalne – noże do pozostałych zadań. Noże masarskie i rzeźnicze powinny być w równym stopniu wygodne w użytkowaniu, odporne na rdzę i ergonomiczne. Różnić się mogą szerokością i długością ostrza oraz twardością stali nierdzewnej. Wbrew nazwom, noże masarskie i rzeźnicze nabywane są nie tylko przez hurtownie i producentów wyrobów mięsnych, ale również przez zwykłe gospodarstwa domowe. Krojenie wędlin, filetowanie drobiu bądź ryb jest wygodniejsze i bezpieczniejsze, przy użyciu profesjonalnego sprzętu. Na koszt dobrych narzędzi składają się nie tylko materiały, ale również technologia, wynagrodzenia pracownika, czy niezbędne atesty. Warto wziąć te czynniki pod uwagę, wybierając nóż dla swoich potrzeb. Sprzedaż asortymentu rzeźniczego odbywa się stacjonarnie, jak również internetowo. Jest to rozwiązanie wygodne i bezpieczne. Centrum Higieny w swojej ofercie posiada produkty dla branży sektora spożywczego. Dostarcza, począwszy od drobnego asortymentu masarskiego, po aparaty ubojowe. Ponadto sklep realizuje indywidualne zamówienia dla klientów. W sprzedaży, Centrum Higieny posiada noże masarskie i rzeźnicze marki Polkars, o różnych parametrach ostrza. Ceny noży Polkars kształtują się w przedziale od 25,00 zł brutto do 45,00 zł brutto. Jest to średnia półka cenowa, w zasięgu nie tylko producentów, jak i przeciętnego gospodarstwa domowego. Bogata oferta sklepu internetowego, atrakcyjna cena, jak również sprawna realizacja zamówień sprawiają, że Centrum Higieny zbiera jedynie pozytywne opinie od swoich klientów. Ponadto posiada certyfikat Rzetelnej Firmy, dodatkowo gwarantując jakość swoich usług.Czytaj więcej
Profesjonalne noże masarskie – noże Polkars
Noże masarskie Polkars i noże rzeźnicze Polkars – podobieństwa i różnice
Sprzedaż noży masarskich – jaki jest ich koszt?
Sklep internetowy Centrum Higieny – oferta, ceny i opinie