Jeśli chcesz być na bieżąco z nowościami, promocjami, produktami, zapisz się do newslettera!
Nóż do drobiu Dick ERGOGRIP 8134010 - 10 cm czarny
Nóż do drobiu DICK 8134010 z serii ERGOGRIP o długości 10 cm. Ostrze wykonane laserowo ze stali nierdzewnej, polerowanej jest higienicznie połączone z rękojeścią. Rękojeść jest bezpieczna, trwała, nie ślizgająca się w dłoni, z szerokim miejscem na kciuk.
Dostępny kolor: czarny, żółty
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Noże do drobiu – delikatność i precyzja w jednym cięciu
Wybór odpowiedniego ostrza do krojenia i filetowania jest zależny przede wszystkim od rodzaju mięsa. Ze względu na niewielkie rozmiary, drób jest mięsem delikatnym, z którym należy obchodzić się ostrożnie. Wybierając noże do surowego drobiu, warto zdecydować się na produkty z naszej oferty. Artykuł cechuje się krótkim i lekko wygiętym kształtem ostrza, które zwęża się w szpic. Specyficzny kształt umożliwia precyzyjne oddzielenie mięsa od kości i ścięgien, a niewielki rozmiar, ułatwia bezpieczne manewrowanie. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą noży z naszego sklepu.
czytaj więcej
Noże do surowego drobiu – jakie standardy powinny spełniać?
Ostrza do obróbki mięsa powinny nie tylko kroić, ale spełniać również kryteria bezpieczeństwa. Produkty oferowane w naszym sklepie posiadają wszystkie najważniejsze cechy:
- twardość – noże do kurczaka charakteryzują się dwoma rodzajami ostrza – giętkim lub twardym. Artykuły w naszym sklepie posiadają klingę elastyczną, która umożliwia sprawne oddzielenie mięsa od kości oraz porcjowanie,
- wytrzymałość – nasze produkty posiadają ostrze z najtrwalszego materiału, jakim jest stal nierdzewna. Zastosowanie stali sprawia, że ostre narzędzia do surowego drobiu są bezpieczne, nie łamią się pod wpływem użytej siły, a także nie ulegają rdzewieniu,
- wielkość – rozmiar narzędzi jest szczególnie istotny ze względu na precyzję w obróbce delikatnego mięsa. Nasz asortyment cechuje się niewielkimi gabarytami, które zapewniają wygodę i swobodę pracy,
- bezpieczeństwo i higiena – rękojeść oraz ostrze powinny być połączone w taki sposób, aby nie powstawały między nimi szczeliny, w których zgromadzone resztki artykułów powodują namnażanie się bakterii. Produkty w naszym asortymencie pochodzą od znanego producenta – DICK, gdzie ostrze wykonane jest laserowo, a następnie higienicznie łączone z rękojeścią. Dodatkowo uchwyt jest ergonomiczny, z szerokim miejscem na kciuk, dzięki czemu nie ślizga się w dłoni, przy obróbce kurczaka.
Noże do kurczaka – postaw na wysoką jakość
Produkty z naszej oferty cechują się eleganckim wyglądem oraz funkcjonalnością. Posiadając w swojej kuchni noże do drobiu zakupione w naszym sklepie, zyskujesz gwarancję jakości oraz niezawodne narzędzie w swojej kuchni.