ZADZWOŃ I ZAMÓW!:

513 738 037 (pon.-pt. 8.00-15.00)

Newsletter
Jeśli chcesz być na bieżąco z nowościami, promocjami, produktami, zapisz się do newslettera!
Submit
Zapisując się do Newslettera akceptujesz Politykę Prywatności Sklepu

Producenci
Opcje przeglądania
Rozmiar ostrza
Kolor
Cena brutto
  • od
    do

Nóż do chleba Mora Frosts 129-40960 3214PG - 21,4 cm czarny

 Nóż do chleba Mora Frosts 129-40960 3214PG - 21,4 cm czarny
Nóż do chleba Mora Frosts 129-40960 3214PG - 21,4 cm czarny

Nóż do chleba Mora Frost 129-40960 3214PG jest nożem o długości 21,4 cm. Ostrze wykonane zostało ze szwedzkiej stali walcowanej na zimno, hartowanej w temperaturze -80 stopni. Rękojeść to podwójny, gumowy uchwyt z formowaną, trawioną strukturą, co zapobiega wyślizgiwaniu się noża z ręki i zapewnia znakomitą chwytność w mokrym i tłustym środowisku.  

Dostępny kolor: czarny.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 3 dni

Cena brutto:

119,00 zł

Cena netto: 96,75 zł

Nóż do pieczywa Victorinox 6.8636.21L4B zielony 21cm

Nóż do pieczywa Victorinox 6.8636.21L4B zielony 21cm
Nóż do pieczywa Victorinox 6.8636.21L4B zielony 21cm

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 48 godzin

Cena brutto:

120,00 zł

Cena netto: 97,56 zł

szt.

Nóż do pieczywa Victorinox 6.8636.21L5 różowy 21cm

Nóż do pieczywa Victorinox 6.8636.21L5 różowy 21cm
Nóż do pieczywa Victorinox 6.8636.21L5 różowy 21cm

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena brutto:

119,00 zł

Cena netto: 96,75 zł

szt.

Nóż do pieczywa Victorinox 6.8636.21L8B żółty 21cm

Nóż do pieczywa Victorinox 6.8636.21L8B żółty 21cm
Nóż do pieczywa Victorinox 6.8636.21L8B żółty 21cm

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena brutto:

115,00 zł

Cena netto: 93,50 zł

szt.

Nóż do pieczywa Victorinox 6.8636.21L9 pomarańczowy 21cm

Nóż do pieczywa Victorinox 6.8636.21L9 pomarańczowy 21cm
Nóż do pieczywa Victorinox 6.8636.21L9 pomarańczowy 21cm

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena brutto:

119,00 zł

Cena netto: 96,75 zł

szt.

Spis treści:

Jaki powinien być dobry nóż do chleba?

Noże do chleba marki Victorinox

Jaki nóż do chleba wybrać?

Jak naostrzyć nóż do chleba?

Zalety profesjonalnych noży do chleba

Gdzie przechowywać nóż do chleba?

 

Nóż kuchenny do chleba powinien być wybrany z należytą starannością. W innym przypadku może zdarzyć się, że krojone pieczywo będzie miało szarpaną strukturę lub zbyt łatwo będzie ulegało deformacji. Taki stan rzeczy, o ile w domu nie niesie ze sobą poważniejszych konsekwencji, w restauracji, hotelu czy sklepie może zostać odebrany jako całkowity brak profesjonalizmu. Wówczas należy zadbać o to, by krojony chleb zawsze prezentował się perfekcyjnie – umożliwi to odpowiednio dobrany nóż do chleba.

 

 

Czytaj więcej

Jaki powinien być dobry nóż do chleba?

W momencie, w którym wybieramy nóż do pieczywa, warto zwrócić uwagę na kilka kwestii, które będą warunkowały jego funkcjonalność. Wśród nich wymienić można:

- obecność ząbkowanego ostrza, które doskonale poradzi sobie ze sprawnym krojeniem chleba.

- odpowiednią długość, która powinna wynosić niewiele powyżej 20 centymetrów. Wystarczająco długi nóż umożliwi krojenie nawet ciabatty czy bagietek, natomiast zbyt krótki nożyk do chleba niepotrzebnie utrudni to zadanie.

- zaokrągloną końcówkę, ułatwiającą operowanie nożem oraz nieszarpanie chleba.

- wygodną, ergonomiczną rączkę, która w miarę możliwości powinna wykazywać również właściwości antypoślizgowe, uniemożliwiające wysuwanie się noża z ręki.

Tworzywo, służące jako materiał wykonania noża powinno być przystosowane do wykorzystywania w trudnych warunkach, czyli odporne na wilgoć, wodę, kwasy czy tłuszcze. Dotyczy to nie tylko samego ostrza, które najlepiej, jeśli wykonane jest ze stali nierdzewnej lub kwasoodpornej, ale także rączki noża.

 

Noże do chleba marki Victorinox

Nasza oferta obejmuje przynajmniej kilka rodzajów doskonałej jakości noży do pieczywa. Wybierając je, braliśmy pod uwagę nie tylko opinie naszych Klientów, ale również wieloletnie doświadczenie w zakresie dystrybucji oraz użytkowania tego rodzaju produktów. Można zatem z całą pewnością stwierdzić, że nasz sklep internetowy prowadzi sprzedaż jednych z najlepszych noży na rynku. Ich koszt nie jest nadmiernie wysoki, ponieważ nieustannie dokładamy starań, by cena produktu była możliwie jak najbardziej atrakcyjna dla konsumentów. Jeśli potrzebny jest idealny nóż do krojenia chleba, z pewnością znajdzie się on w asortymencie naszej marki. Zadbaliśmy nie tylko o dostęp do produktów, które świetnie pełnią swoją funkcję, ale również o szeroki wybór wersji kolorystycznych – dzięki temu można w łatwy sposób oznaczyć nóż do chleba, wedle zasad, które panują w konkretnej kuchni.

 

Jaki nóż do chleba wybrać?

Do krojenia chleba najlepiej wybierać noże, które nie są zbyt ciężkie i umożliwiają łatwe operowanie. Dużą zaletą każdego modelu noża będzie możliwość mycia go w zmywarce, ponieważ w profesjonalnych kuchniach często nie ma czasu na każdorazowe mycie ręczne akcesoriów oraz naczyń. Najlepiej, jeśli nóż wykonany jest ze stali nierdzewnej lub kwasoodpornej – taki materiał zapobiegnie powstawaniu rdzy i sprawi, że nóż będzie odporny na kwasy zawarte w pożywieniu, tłuszcze oraz intensywną eksploatację w trudnych warunkach. Ząbkowany nóż do chleba doskonale sprawdzi się także podczas krojenia warzyw i owoców, o stosunkowo twardej skórce, ale jednocześnie miękkim miąższu.

 

Jak naostrzyć nóż do chleba?

W powszechnej opinii często pokutuje mit, że noży do chleba się nieostrzy lub jest to bardzo trudne, jednak prawda okazuje się zupełnie inna. Do ostrzenia noży tego rodzaju wykorzystujemy wyłącznie profesjonalne ostrzałki, które umożliwią ich prawidłowe naostrzenie. Nóż należy włożyć między płytki ostrzałki, a następnie jednym, płynnym ruchem przyciągać go do siebie. Żeby możliwie jak najlepiej wykonać zadanie, odpowiednim posunięciem będzie wykonanie większej ilości ruchów, zamiast dociskania noża do ostrzałki.

 

Zalety profesjonalnych noży do chleba

Noże dedykowane krojeniu pieczywa to najlepszy wybór głównie ze względu na to, że umożliwiają perfekcyjne krojenie – dzięki temu chleb nie tylko nie strzępi się i nie rozrywa, ale również nie kruszy nadmiernie w kuchni. Wykonane nim cięcia są estetyczne i precyzyjnie, co ułatwia i przyspiesza pracę. Profesjonalne noże to gwarancja niebywałej trwałości oraz wygody, dzięki praktycznym uchwytom oraz odpowiednio dostosowanej budowie ostrza. Noże tego rodzaju można myć w zmywarce i stosować w trudnych warunkach, ponieważ są przystosowane do intensywnego użytkowania. Sprawia to, że w specjalny nóż do chleba warto zaopatrzyć nie tylko kuchnie w restauracjach czy hotelach, ale również każde mieszkanie i dom.

 

Gdzie przechowywać nóż do chleba?

Noże do chleba można przechowywać w praktycznych koszach na noże, które można zamontować na ścianie w kuchni lub na elementach mebli kuchennych. Dzięki temu wszystkie czyste noże, gotowe do użycia znajdują się w jednym miejscu i nie ma potrzeby każdorazowego poszukiwania odpowiedniego rodzaju noża. Zaletą tego rodzaju sposobu przechowywania jest również wysoki poziom higieny – kosze są łatwe w czyszczeniu, mają gładką strukturę i nie przyciągają zanieczyszczeń. Zarówno kosze, jak i wysokiej jakości noże chleba znajdują się w asortymencie naszego sklepu internetowego. Zachęcamy do zapoznania się z ofertą oraz poszukiwań odpowiednich produktów dla siebie.

 

 

Inni Klienci kupili również
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl