Jeśli chcesz być na bieżąco z nowościami, promocjami, produktami, zapisz się do newslettera!
58,20 zł
47,32 zł
1 075,00 zł
873,98 zł
369,50 zł
300,41 zł
Producent
Cena brutto
-
od
do
Ostrzałka elektryczna do noży Dick RS 150 DUO
Dostępność: spodziewana dostawa
4 350,00 zł
Cena netto: 3 536,59 zł
Spis treści:
Niezawodny sprzęt do elektrycznego ostrzenia noży
Elektryczna ostrzałka do noży o najlepszych parametrach
Ostrzałki elektryczne do profesjonalnego zastosowania
Wygodne i proste elektryczne ostrzenie noży masarskich
Jaką elektryczną ostrzałkę do noży wybrać?
Niezawodny sprzęt do elektrycznego ostrzenia noży
Nawet najlepszy nóż po pewnym czasie intensywnego stosowania może stracić swą ostrość, a tym samym funkcjonalność. Aby do tego nie dopuścić, zaleca się regularne ostrzenie noży za pomocą profesjonalnych urządzeń. W asortymencie sklepu CentrumHigieny.pl znajdziesz wyłącznie wysokiej jakości, specjalistyczny sprzęt do elektrycznego ostrzenia noży od renomowanych producentów. Nowoczesne urządzenia posiadają niezbędne certyfikaty jakości i bezpieczeństwa, dzięki czemu zapewniają komfortową, wydajną pracę i doskonałe efekty. Systematyczne elektryczne ostrzenie noży masarskich pozwala zachować ich wysoką użyteczność i sprawia, że noże są bardzo ostre, tną niezwykle precyzyjnie, a ich powierzchnia nie ulega uszkodzeniu.
Oferujemy różne modele ostrzałek elektrycznych, wśród których z pewnością znajdziesz wersję dopasowaną do indywidualnych wymagań swojej firmy. Proponujemy nowoczesne ostrzałki elektryczne o znakomitej wydajności i dużej mocy. Wysoka prędkość ostrzenia umożliwia szybką i skuteczną obróbkę ostrzy. W zależności od modelu ostrzałki elektryczne mogą mieć regulowaną prędkość i kąt ostrzenia, jak również kilkustopniowy system ostrzenia. Urządzenia są wyposażone w praktyczne elementy i udogodnienia, dzięki którym korzystanie ze sprzętu jest wygodniejsze i prostsze. Wybrane modele mają niezawodne diamentowe tarcze, które cechują się bardzo dobrą wytrzymałością i trwałością, dzięki czemu zużywają się znacznie mniej niż klasyczne kamienie stosowane w zwykłych ostrzałkach. Inne modele posiadają natomiast kamienie szlifierskie wraz z tarczami ceramicznymi, które zapewniają usunięcie tzw. drutu z ostrza. Tarcze polerskie służą z kolei do polerowania powierzchni w naostrzonych elementach, a tym samym poprawienia ich linii. Urządzenia wyposażono ponadto w system chłodzenia pasa wodą. Ostrzenie na mokro zapobiega przegrzaniu ostrzonego noża, co wpływa na jego jakość i funkcjonalność. Powoduje również znaczne zmniejszenie zużycia materiału ostrzonego. Gumowe stopki zapewniają stabilność, a tym samym bezpieczeństwo korzystania ze sprzętu. Niski poziom hałasu i niskie wibracje silnika wpływają na komfort pracy. Magnetyczny uchwyt pozwala na równomierne i stabilne prowadzenie ostrza i zapewnia stały kąt szlifowanej powierzchni. Zaletą dostępnych urządzeń jest ponadto atrakcyjna cena. Konkurencyjny koszt ostrzałek sprawia, że zakup najbardziej zaawansowanego sprzętu nie nadwyręży zbytnio firmowego budżetu. Niskie koszty eksploatacji czynią z dostępnych urządzeń bardzo ekonomiczne sprzęty. Nasz sklep internetowy oferuje na sprzedaż ostrzałki elektryczne do profesjonalnego zastosowania. Nowoczesne urządzenia stanowią niezbędny element wyposażenia masarni, sklepów spożywczych, zakładów mięsnych oraz przedsiębiorstw przetwórstwa mięsnego i rybnego. Są także bardzo przydatne w restauracjach, barach mlecznych i obiektach gastronomicznych innego rodzaju. Znajdą ponadto zastosowanie w firmach cateringowych czy na stołówkach. Modele z naszej oferty mogą być nawet wykorzystywane w punktach i zakładach oferujących usługi profesjonalnego ostrzenia noży. Profesjonalna elektryczna ostrzałka do noży zapewnia wydajną i wygodną pracę. Jest bezpieczna i bardzo prosta w obsłudze. Ostrzenie noża przy jej użyciu nie wymaga większego zaangażowania ani wiedzy na temat technik ostrzenia. Wystarczy bowiem kilkukrotnie przeciągnąć nóż przez szczeliny urządzenia, aby uzyskać idealnie wykończone ostrze. Nie trzeba przy tym używać siły, co przekłada się na komfort korzystania. Elektryczna ostrzałka do noży umożliwia szybkie zaostrzenie nawet bardzo zniszczonych, stępionych noży. Szeroka oferta ostrzałek dostępnych w sklepie Centrum Higieny sprawia, że wybór konkretnego sprzętu bywa trudny. Dlatego przygotowaliśmy krótki poradnik, który pomoże Ci w wyborze odpowiedniego urządzenia. Wybierając ostrzałkę elektryczną, zwróć uwagę na kilka ważnych kwestii: - przeznaczenie elektrycznej ostrzałki, - materiał wykonania ostrzałki, - funkcjonalność urządzenia, - prostotę obsługi. Jeśli poszukujesz niezawodnego sprzętu do zastosowań w gastronomii i branży spożywczej, zainwestuj w nowoczesną, profesjonalną ostrzałkę elektryczną. Specjalistyczne urządzenia pozwalają na obróbkę różnych rodzajów noży. Zawsze jednak wcześniej upewnij się, czy dany sprzęt umożliwia bezpieczne i skuteczne zaostrzenie np. noży stalowych, ceramicznych, japońskich, tytanowych czy ze stali damasceńskiej. Bardzo istotny jest też materiał wykonania ostrzałki. Powinien on być trwalszy niż ten, z którego wykonano ostrze noża. I tak w przypadku stali o podwyższonej twardości sprawdzi się kamień bądź ceramika, w do obróbki noży ceramicznych odpowiednie będą diamentowe tarcze, które nadają się do ostrzenia nawet bardzo wyszczerbionych, zniszczonych noży. Dobrym wyborem są też specjalne systemy ostrzące, składające się z prowadnicy i kompletu ostrzałek o różnej gradacji. To dobry wybór w sytuacji, gdy posiadasz różne noże i chcesz, aby każdy z nich został zaostrzony zgodnie ze swą indywidualną budową. Rączki i obudowa ostrzałek mogą być natomiast plastikowe bądź stalowe. Zwróć również uwagę na to, czy urządzenie jest funkcjonalne i pozwala np. na dodatkowe ostrzenie nożyczek, a także, czy jest proste i wygodne w obsłudze.Czytaj więcej
Elektryczna ostrzałka do noży o najlepszych parametrach
Ostrzałki elektryczne do profesjonalnego zastosowania
Wygodne i proste elektryczne ostrzenie noży masarskich
Jaką elektryczną ostrzałkę do noży wybrać?