ZADZWOŃ I ZAMÓW!:

513 738 037 (pon.-pt. 8.00-15.00)

Newsletter
Jeśli chcesz być na bieżąco z nowościami, promocjami, produktami, zapisz się do newslettera!
Submit
Zapisując się do Newslettera akceptujesz Politykę Prywatności Sklepu

Producenci
Nowości
Opcje przeglądania
Rozmiar ostrza
Kolor
Cena brutto
  • od
    do

Nóż do plastrowania Mora Frost 129-40630 3305PG - 30,5 cm czarny

Nóż do plastrowania Mora Frost 129-40630 3305PG - 30,5 cm czarny
Nóż do plastrowania Mora Frost 129-40630 3305PG - 30,5 cm czarny

Nóż do plastrowania Mora Frost 129-40630 3305PG jest nożem o długości 30,5 cm. Ostrze wykonane zostało ze szwedzkiej stali walcowanej na zimno, hartowanej w temperaturze -80 stopni. Rękojeść to podwójny, gumowy uchwyt z formowaną, trawioną strukturą, co zapobiega wyślizgiwaniu się noża z ręki i zapewnia znakomitą chwytność w mokrym i tłustym środowisku.  

Dostępny kolor: czarny.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 3 dni

Cena brutto:

129,00 zł

Cena netto: 104,88 zł

Noże do plastrowania

Noże do plastrowania są niezbędne wszędzie tam, gdzie należy sprawnie pokroić na plasterki produkty o każdej konsystencji. Niezależnie od tego, czy są to wędliny, sery, warzywa, owoce, czy też surowe mięso.

Czym powinien charakteryzować się dobry nóż do plastrowania?

Dobry nóż do plastrowania powinien odznaczać się przede wszystkim wysokiej jakości ostrzem, tak aby bez problemu radził sobie z pokrojeniem różnego rodzaju faktur. Warto również zwrócić uwagę na aspekt, czy ostrze zostało dodatkowo hartowane. Świadczy to między innymi o tym, że jest to produkt, który posłuży nam na wiele lat. Ponadto bardzo ważną rolę pełni tutaj rękojeść  – ważne, aby była wykonana z kilku warstw i posiadała gumowy uchwyt z formowaną oraz trawioną fakturą. Dzięki temu możemy mieć pewność, że przedmiot nie wyślizgnie się z naszej dłoni, nawet w przypadku gdy jest ona mokra lub śliska. Istotną rzeczą jest także waga noża do plastrowania. Powinien być on dość lekki, tak aby nie przemęczać bez potrzeby dłoni pracownika.

 

czytaj więcej

Gdzie wykorzystywane są noże do plastrowania?

Noże do plastrowania są niezbędnym narzędziem każdego szefa kuchni. To właśnie w restauracjach niezwykle ważne jest, aby każdy plasterek ukrojonego mięsa, czy warzywa wyglądał ładnie i estetycznie. Oprócz tego noże do plastrowania sprawdzą się także w domowej kuchni, ponieważ precyzyjnie pomogą pociąć na plasterki każdy produkt. Warto wspomnieć również o masarniach, sklepach mięsnych, czy sklepach spożywczych, w których każdego dnia plastruje się duże ilości różnego rodzaju wędlin oraz surowego mięsa. W takich miejscach również bardzo ważna jest estetyka krojenia- nikt nie kupi bowiem postrzępionych lub bardzo krzywo pociętych kawałków mięsa, czy wędlin.

Sklep Centrum Higieny to gwarancja najlepszej jakości i atrakcyjnej ceny

Sklep internetowy Centrum Higieny oferuje Państwu szeroki wybór noży, w tym noże do plastrowania. U nas zawsze znajdziecie tylko najlepszej jakości produkty w atrakcyjnych cenach. Zachęcamy do zapoznania się z naszą bogatą ofertą noży, które spełnią oczekiwania nawet najbardziej wymagających Klientów.

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl