ZADZWOŃ I ZAMÓW!:

513 738 037 (pon.-pt. 8.00-15.00)

Newsletter
Jeśli chcesz być na bieżąco z nowościami, promocjami, produktami, zapisz się do newslettera!
Submit
Zapisując się do Newslettera akceptujesz Politykę Prywatności Sklepu

Producenci
Nowości
Opcje przeglądania
Producent
Cena brutto

Oferujemy profesjonalne ostrzałki do noży wykorzystywane w przemyśle mięsnym i spożywczym. Do wyboru zarówno ostrzałki ręczne, jak i ostrzałki elektryczne oraz części zamienne, np. druty.

Ostrzałka elektryczna do noży Dick SM 111 Ostrzałka elektryczna do noży Dick SM 111
Producent: DICK
Cena brutto:

10 455,00 zł

Cena netto: 8 500,00 zł

szt.
zobacz więcej
Ostrzałka elektryczna do noży Mado MNS 630 D Ostrzałka elektryczna do noży Mado MNS 630 D
Cena brutto:

6 765,00 zł

Cena netto: 5 500,00 zł

szt.
zobacz więcej

Spis treści:

Ostrzałki do noży – na co zwrócić uwagę i jak wybrać idealną?

Ostrzałki do noży – rodzaje urządzeń

Ostrzałki do noży masarskich – jaką kupić, aby nie żałować wyboru?

Elektryczne ostrzałki do noży masarskich  – czy są skuteczne?

Od czego zacząć ostrzenie noży masarskich?

Profesjonalny sprzęt do ostrzenia noży

Ostrzałki do specjalistycznych noży rzeźniczych

Ostrzałki do noży masarskich

Ostrzałki do noży masarskich – bezpieczeństwo pracy

Ostrzałki do noży masarskich w Centrum Higieny – asortyment wysokiej jakości

Ostrzałki do noży – na co zwrócić uwagę i jak wybrać idealną?

Kupując nawet najwyższej jakości nóż, po dłuższym użytkowaniu ulega on stępieniu, wtedy z pomocą przychodzą ostrzałki do noży. Masarnie, sklepy ze świeżym mięsem i wędlinami powinny w pierwszej kolejności zadbać o dobry, profesjonalny i ostry sprzęt oraz regularnie go ostrzyć.  Jak więc wybrać idealną ostrzałkę i na co w pierwszej kolejności zwrócić uwagę?

 

Czytaj więcej

Ostrzałki do noży – rodzaje urządzeń

Na myśl o ostrzeniu noży, w głowie zawsze pojawia się obraz najprostszych pod względem budowy i obsługi – osełek, które naostrzą każdy rodzaj stali od wyspecjalizowanych sprzętów po scyzoryki i nożyczki. Dawne osełki wyglądem przypominały uformowany kamień, który potrafił naostrzyć powierzchnię noża odpowiedzialną za cięcie, zeszlifować ją i wypolerować.

Obecnie na rynku jest wiele rodzajów sprzętów ostrzących, np. ostrzałki ręczne, elektryczne, japońskie czy tradycyjne. Można też wybrać ostrzałki z różnych tworzyw, które mają wpływ na ich pracę i trwałość. Takim materiałem może być diament, stal, ceramika oraz kamień naturalny.

 

Ostrzałki do noży masarskich – jaką kupić, aby nie żałować wyboru?

Przy wyborze ostrzałki nie powinno się kierować ładnym, pasującym kolorem, czy wysoką ceną. Nie warto brać pierwszego lepszego produktu. Często jest również tak, że te najbardziej rozreklamowane produkty nie spełniają dobrze swojej funkcji. Zanim postanowimy kupić specjalistyczną ostrzałkę, koniecznie powinniśmy zgłębić temat, żeby wybrać odpowiednią i spełniającą nasze oczekiwania.

Na co zwrócić uwagę:

- Przeznaczenie: musimy wybrać ostrzałkę, która jest przystosowana do danego typu noży masarskich/rzeźniczych, aby poradziła sobie z naostrzeniem ich i nie zniszczyła narzędzia.

- Materiał i jakość narzędzia: jeśli stawiamy na jakość, to ostrzałka, którą chcemy kupić, powinna być mocnym i konkretnym produktem. Czasem oczywiście zdarzy się, że ostrzałki z niższych półek cenowych spełnią doskonale swoją funkcję, jednak te lepszej jakości posłużą nam na zdecydowanie dłużej. Nie zniechęcajmy się jeśli rękojeść lub korpus wykonany jest z plastiku, to tworzywo nie zawsze świadczy o niskiej jakości produktu. Najważniejsze, aby zwrócić uwagę na to, z czego wykonane są płytki ostrzące, to one odpowiadają za niezawodność ostrzałki.

- Funkcjonalność i łatwość w obsłudze: tutaj należy sobie zadać pytanie, gdzie będziemy trzymać naszą ostrzałkę i ile mamy przeznaczonego miejsca na jej przechowywanie, czy jest to jedna mała szuflada, czy większa przestrzeń. Należy sprawdzić, czy ostrzałka nadaje się do różnego typu noży, czy jest wygodna i lekka w obsługiwaniu. Nie wszystkie tryby ostrzenia są proste, tym bardziej przy profesjonalnych ostrzałkach masarskich, czasem warto zasięgnąć porady i obejrzeć dostępne w Internecie krótkie filmiki instruktażowe.

 

Elektryczne ostrzałki do noży masarskich  – czy są skuteczne?

Wśród ostrzałek elektrycznych nie mamy aż tak dużego wyboru, jak wśród ostrzałek ręcznych. Zasada działania jest taka sama, ich zadaniem jest naostrzenie pożądanego sprzętu. Ostrzałki elektryczne według opinii powinny być łatwiejsze w użyciu, szybsze i  intuicyjne. To świetne rozwiązanie, gdy nagle potrzebujemy przywrócić do pełni sprawności słabnące ostrze. Takie ostrzałki zawierają prowadnice, dzięki którym nie trzeba ustawiać ostrza pod odpowiednim kątem, żeby zostało naostrzone. Zaletą takich narzędzi są przyssawki, które przytwierdzają narzędzie do podłoża. Nie musimy się martwić, że podczas użytkowania ostrzałka przesunie się nam po blacie. W tym wypadku należy zwrócić uwagę na specyfikację produktu, ponieważ większość ostrzałek elektrycznych przeznaczonych jest dla osób praworęcznych.  

 

Od czego zacząć ostrzenie noży masarskich?

Oczywiście najważniejszy jest wybór odpowiedniej ostrzałki, następnie sprawdzenie jak powinniśmy jej użyć, żeby odnieść powołany efekt. Jeśli wybraliśmy ostrzałkę ręczną, musimy obrać odpowiedni kąt, jeśli elektryczną nie musimy się o to martwić, urządzenie samo wybierze prawidłowy. Podpowiadając, dla noży do mięs wystarczający jest kąt 20/25 stopni.  Aby mieć pewność, że naostrzyliśmy całe ostrze, ostrzenie noża należy zacząć od ostrej krawędzi tnącej przy rękojeści noża, następnie kierujemy się do jego końca. O noże masarskie należy dbać cały czas i na bieżąco poddawać je ostrzeniu, aby zawsze były gotowe do użycia. Jedną z istotnych rzeczy jest ilość pociągnięć, powinny one być równe sobie z jednej i z drugiej strony. Jeśli dopilnujemy tych na pozór prostych rzeczy, możemy mieć pewność, że nasze mięso i  wędliny będzie krojone idealnie.  

 

Profesjonalny sprzęt do ostrzenia noży

Wbrew pozorom wybór sprzętu do ostrzenia noży powinien być prosty. Jednak nie każdy wie, na co zwrócić uwagę przy kupnie odpowiedniego narzędzia. Odpowiadając na pytanie, jaką ostrzałkę do noży wybrać, podpowiadamy: odpowiadającą twoim potrzebom. Najważniejsze, o czym powinno się pamiętać, jest to, aby wybierać twardszy materiał ostrzący od noża, który chcemy naostrzyć. Jeśli  naszym marzeniem jest idealnie pokrojony wysmażony stek, karkówka, czy polędwica to dobrze dobrany nóż jest połową sukcesu. Zazwyczaj noże masarskie cieszyły się zainteresowaniem wśród profesjonalistów, jednak od jakiegoś czasu wybierane są przez amatorów i miłośników mięsnych potraw, profesjonalny nóż to podstawa, a w pakiecie z nim odpowiednio dobrana ostrzałka.  

 

Ostrzałki do specjalistycznych noży rzeźniczych

Wiele sklepów internetowych w swojej sprzedaży posiada zarówno ostrzałki, jak i noże rzeźnicze. Jeśli jesteśmy właścicielami sklepów, czy masarni powinniśmy zainwestować w specjalistyczny sprzęt, którego koszt zostanie nam zwrócony w postaci ostrych i zadbanych noży. W razie potrzeby taki sklep powinien posiadać w swojej ofercie również części wymienne, oraz akcesoria: druty, pasty, pasy, prowadnice i tarcze szlifujące. Zanim zdecydujemy się na kupno, koniecznie sprawdźmy, która ostrzałka odpowiada naszym potrzebom.

 

Ostrzałki do noży masarskich

W Centrum Higieny nie zabrakło także najwyższej jakości akcesoriów rzeźniczych i masarskich. Możemy zaoferować najlepsze ostrzałki do noży masarskich w przystępnych cenach. Mają Państwo możliwość zakupu zarówno ostrzałek ręcznych, jak i elektrycznych. Oferujemy również wymienne druty, pasy bezkońcowe, pasty polerskie i tarcze filcowe.

 

Ostrzałki do noży masarskich – bezpieczeństwo pracy

Ostrzałki masarskie to maszyny łatwe w obsługiwaniu i równocześnie wydajne. Ostrzenie noży masarskich można wykonywać dzięki specjalnemu wyprofilowaniu i użyciu materiałów najwyższej jakości. Łatwość i wygodę w obsłudze ostrzałki gwarantuje przystawka magnetyczna ułatwiająca prowadzenie noża.

Akcesoria dla przemysłu spożywczego podlegają ściśle określonym normom i muszą zapewnić odpowiednie standardy higieniczne. Dużym zainteresowaniem wśród klientów cieszą się m.in. ostrzałki do noży masarskich Cozzini Ergo Steel II i III hes w różnych wersjach kolorystycznych, ostrzałka Dick Magneto Steel Hyper Drill oraz ostrzałka elektryczna Dick SM. Oferujemy ostrzałki w korzystnych cenach, które pozwalają na szybkie ostrzenie i są wygodne w użyciu. Bardzo ważne jest stworzenie komfortowego w użytkowaniu uchwytu, który zapewni pracownikom zajmującym się niebezpiecznymi narzędziami, że nie będą narażeni na wypadki i uszkodzenia ciała. Ostrzałki do noży masarskich to użyteczny sprzęt, w który warto wyposażyć każdy zakład przetwórstwa. Dzięki nim można na bieżąco dbać o jakość, sprawność i bezpieczeństwo noży masarskich. Trwała obudowa zapewnia długoterminowe użytkowanie. Dodatkowe elementy do noży masarskich i ostrzałki są podstawowym wyposażeniem. Trudno się bez nich obyć w przemyśle spożywczym.

 

Ostrzałki do noży masarskich w Centrum Higieny – asortyment wysokiej jakości

Podstawowym celem Centrum Higieny jest zagwarantowanie łatwego dostępu do najlepszych narzędzi i doradztwo w zakupie. W naszym sklepie można kupić zarówno ostrzałki do noży masarskich, jak i wiele dodatkowych akcesoriów. Zachęcamy, aby zapoznać się z naszym asortymentem w sklepie online. Oferujemy szeroką ofertę niezwykle pomocnych ostrzałek do noży masarskich. Dzięki tym elementom znacznie usprawni się pracę w zakładzie przetwórstwa i zapewni bezpieczeństwo pracownikom.

 

Inni Klienci kupili również
Ostrzałka elektryczna do noży Dick SM 111
Ostrzałka elektryczna do noży Dick SM 111

10 455,00 zł

8 500,00 zł

szt.
Ostrzałka elektryczna do noży Mado MNS 630 D
Ostrzałka elektryczna do noży Mado MNS 630 D

6 765,00 zł

5 500,00 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl