Jeśli chcesz być na bieżąco z nowościami, promocjami, produktami, zapisz się do newslettera!
Producent
Rozmiar ostrza
Cena brutto
-
od
do
99,00 zł
Cena netto: 80,49 zł
60,00 zł
Cena netto: 48,78 zł
96,75 zł
Cena netto: 78,66 zł
69,50 zł
Cena netto: 56,50 zł
82,00 zł
Cena netto: 66,67 zł
82,50 zł
Cena netto: 67,07 zł
69,00 zł
Cena netto: 56,10 zł
34,50 zł
Cena netto: 28,05 zł
29,50 zł
Cena netto: 23,98 zł
29,50 zł
Cena netto: 23,98 zł
29,50 zł
Cena netto: 23,98 zł
152,38 zł
Cena netto: 123,89 zł
185,00 zł
Cena netto: 150,41 zł
103,00 zł
Cena netto: 83,74 zł
Noże masarskie
Noże masarskie to niezbędne elementy, aby dokładnie rozebrać tuszę oraz porcjować mięso. Muszą być trwałe i pozwolić na wielokrotne ostrzenie. Konieczne jest również, aby ich rękojeść była wykonana z takich materiałów, które ograniczają ślizganie się narzędzia w dłoni podczas pracy.
Proponowane przez Centrum Higieny noże masarskie Polkars oraz Dicka mają polerowane ostrza ze stali nierdzewnej, gwarantującej im wyjątkowo długą żywotność nawet przy intensywnym użytkowaniu. Wygodny kształt masarskich trybowników umożliwia łatwość w oddzielaniu mięsa od kości, a szeroki wybór ostrzy do żeberek pozwoli sprawnie wyciąć je z tuszy. W ofercie znajdują się również noże masarskie do skórowania. Wyróżniające się precyzją wykonania i ostrością noże masarskie to podstawowe wyposażenie podczas pracy w każdej masarni, zakładzie gastronomicznym i sklepie. Elementy te są bardzo pomocne przy obróbce mięsa, pozwalając na wykrojenie niepotrzebnych elementów i zdecydowanie przyspieszają proces przygotowywania produktów do sprzedaży. Są Państwo właścicielem masarni? A może dbają Państwo o hotelową restaurację, w której również muszą znaleźć się ostre noże? Zachęcamy do poznania oferty sklepu Centrum Higieny, gdzie znajdują się idealne noże masarskie, które będzie można wykorzystać do obróbki mięsa. Takie elementy wyposażenia kuchennego przydadzą się również w każdym domu. Mamy w ofercie tylko najwyższej jakości akcesoria, wykonane z odpornych na uszkodzenia materiałów. Nasze noże masarskie i rzeźnickie wyprodukowane są m.in. ze stali nierdzewnej, dzięki czemu są bardzo wytrzymałe, prezentują się doskonale i nie ulegają korozji. Mogą Państwo znaleźć także propozycje ostrzy ze stali chromowo-molibdenowej, hartowanej w procesie próżniowym do 56-57 stopni w skali twardości Rockwell. Wygodna rączka dodatkowo pozwala na pełny komfort podczas obróbki mięsa. Zapobiega także wyślizgiwaniu się noża nawet w trakcie długiej i wyjątkowo intensywnej pracy. Noże masarskie to elementy, które powinny wyróżniać się dużą wytrzymałością. Jest to spowodowane faktem, że przy krojeniu mięsa, obieraniu zwierzęcia ze skóry lub porcjowaniu zazwyczaj stosuje się większą siłę. W efekcie mogłoby to uszkodzić przyrząd. Centrum Higieny doskonale zdaje sobie z tego sprawę, dlatego wszystkie swoje produkty oferuje wykonane z najwyższej gatunkowo stali. Przyglądając się dalej naszej ofercie, można zauważyć, że niektóre noże posiadają wygiętą rękojeść. Tego typu rączka doskonale dopasowuje się do dłoni użytkownika. Materiał, z którego wykonano ostrza i kształt rączki nie są jedynymi informacjami, na jakie warto zwrócić uwagę, dokonując wyboru noża masarskiego. Warto sprawdzić długość głowni. To właśnie ten element decyduje o tym, jak duże produkty będzie można kroić. Mamy produkty o kilku wymiarach – 12,5, 15, 17,5, 18, 21, 23, 24, 26, 30 cm. Istotna jest także twardość ostrza, która definiuje jakie produkty będzie można takim narzędziem ciąć. Do wyboru są noże o optymalnej twardości 55-57 HRc. To uniwersalne rozwiązanie, które sprawdzi się zarówno do bardziej miękkich, jak i twardszych produktów. Dokonując rozbioru zwierząt, wykonuje się wiele specyficznych czynności, które na co dzień nie mają miejsca w kuchni. Do ich właściwego wykonania potrzebne są więc specjalne przyrządy, które w ręku fachowca mogą czynić cuda. Tak samo jest również z nożami od Centrum Higieny. Oferujemy profesjonalne noże masarskie Polkars oraz noże masarskie Dicka – dwóch największych producentów noży masarskich. Noże masarskie sprzedawane w Centrum Higieny to bez wątpienia elementy dla specjalistów. Wzorowe wykonanie, duża wytrzymałość powoduje, że elementy te będą w stanie wytrzymać ciężką pracę. Właśnie z tego względu na ich zakup mogą zdecydować się rzeźnicy i osoby pracujące na stoiskach mięsnych. Ta część odbiorców na pewno będzie zadowolona, ponieważ dostaną oni wysokiej jakości narzędzia w niewygórowanej cenie. Zapraszamy!Czytaj więcej
Nóż masarski – precyzyjne narzędzie do pracy
Noże masarskie od Centrum Higieny – wysoka jakość wykonania
Noże masarskie w Centrum Higieny – gwarancja udanego zakupu